Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

Jūs esat aizliedzis saglabāt sīkdatnes Jūsu ierīcē. Šo lēmumu var mainīt.

Jūs esat atļāvis saglabāt sīkdatnes Jūsu ierīcē. Šo lēmumu var mainīt.

2013/14 mācību gada laikā Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Vides mākslas apakšnozares studentes sadarbībā ar Rīgas pilsētas arhitekta biroju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju un Līvu laukuma kafejnīcu īpašniekiem veica pētījumus mākslas un urbānās vides mijiedarbībā Rīgas vēsturiskā centra apbūvē, kas kļuva par pamatu priekšlikumiem Līvu laukuma labiekārtojumam.

Būtiska loma studenšu vīzijās ir transformējamo konstrukciju pielietojumam, kas ļauj veidot estētiski augstvērtīgus un funkcionāli piemērotus risinājumus laukuma vizuālajam veidolam un sezonalitātei. Piedāvātie projekti risina āra kafejnīcu un sezonas restorānu izvietojuma, labiekārtojuma un aprīkojuma jautājumu ne tikai vasaras, bet arī ziemas sezonā.

Koncepcija „Līvu kvartāls” (apskatāms šeit) ir racionāls, īsā laikā īstenojams projekts. Telpiskais risinājums slēpjas laukuma vēsturiskās struktūras un īpašumtiesību interpretācijā, atsedzot laukumu veidojošās apbūves fasādes no tām neraksturīgiem uzslāņojumiem (piemēram, marķīzēm un verandaām Meistaru ielas frontē). Laukuma vidējā daļa izmantojama un organizējama ar oriģināla dizaina vissezonas moduļa tipa ārtelpas mēbelēm (piem., solemi, krēsliem, galdiem, saulessargiem/lietussargiem, tirdzniecības vietām u.tml.) atbilstoši sezonai vai pasākumam.

Koncepcija „Mums katrs kvadrātmetrs ir svarīgs” (apskatāms šeit) ir piedāvājums dinamiskas pilsētvides organizācijai – ar pretenziju uz universālu risinājumu, ko varētu pielietot arī citur pilsētā. Idejas pamatā ir 3x3x3 metru liels modulis ar iespējām to pārvietot un modificēt atbilstoši uzdevumam. Piemēram, modulis – sezonas restorāns, tirdzniecības vieta, vides mākslas objekts, atpūtas vieta, nojume/ skatuve, informācijas punkts u.tml. Ir domāts par to, kā moduļa funkcionalitāti pielāgot sliktiem laika apstākļiem un ziemai. Komplektā ar atbilstoša dizaina un kvalitātes labiekārtojuma risinājumiem laukumā tas izaicina tradicionālos priekšstatus par laukuma tēlu.

Koncepcija „Buras – Vējš – Plūdums – Kustība” (apskatāms šeit) ir vizionārs darbs, kas Līvu laukuma vērtības piedāvā jaunā interpretācijā. Autoru redzējumu par telpas kvalitāti un funkcionalitāti materializē vienots labiekārtojuma un vides dizaina risinājums, kurš izceļ un akcentē tādas vērtības, kā telpas unikalitāte, vieta komunikācijai, ainava, tādējādi piešķirot lielāku lomu tieši telpas lietotājam. 

Radošo un pētniecisko darbu vadot Latvijas Mākslas akadēmijas docentei Sandrai Levānei, pie Līvu laukuma labiekārtošanas koncepcijām strādāja deviņas studentes: Dace Andžāne, Elīna Grieze, Krista Ose, Dita Lesiņa, Laura Ķēniņa, Dace Baidekalne, Liene Pirktiņa, Diāna Potapova un Liene Brīvlauka.